11 26 2015
Headline

Tableta Samsung Galaxy Tab 10.1 nu se mai vinde in SUA

Compania Apple a obţinut într-o instanţă din Statele Unite o decizie preliminară care blochează imediat vânzarea tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1, înaintea unui proces care va începe în iulie, parte a unui război global privind patentele între cei doi producători IT.

Apple şi Samsung s-au acuzat reciproc de copierea designului şi tehnologiei pentru dispozitive mobile. Cei doi producători se află într-o luptă strânsă pe patru continente, în care se folosesc de patente pentru anumite tehnologii pentru a încerca să câştige teren pe piaţa de 219 miliarde de dolari a smartphone-urilor.

Samsung a anunţat că va lua măsurile necesare ca răspuns la decizia justiţiei.

“Este o extensie a războiului de pe piaţa smartphone-urilor. Dacă privim la precedente, diferite cazuri au avut diferite rezultate. Atâta timp cât nu sunt blocate smartphone-uruile, operaţiunile de bază ale Samsung nu sunt afectate”, a declarat Kim Young Chan, analist la Shinhan Investment.

Vânzările trimestriale ale Tab 10.1 în SUA s-ar putea ridica la circa 300.000 de unităţi, afirmă Kim. Samsung, care nu dezvăluie date despre vânzările de smartphone-uri şi tablete, a avut în primul trimestru vânzări de 44,5 milioane de smartphone-uri la nivel global, potrivit datelor firmei de cercetare Strategy Analytics.

Apple este, de asemenea, cel mai mare cumpărător de cipuri şi ecrane de la Samsung.

Interdicţia pe piaţa din SUA urmează unei decizii de săptămâna trecută din Olanda, care prevede ca Apple să despăgubească Samsung pentru încălcarea înepând din august 2010 a unui patent al grupului din Coreea de Sud.

Apple a încercat să obţină în SUA şi o interdicţie privind ultimul model de smartphone Galaxy S, care a intrat la vânzare în iunie.

Procesul privind tableta Samsung Galaxy Tab 10.1 va începe la 30 iulie.

What Next?

Related Articles

Leave a Reply

Submit Comment